https://www.youtube.com/watch?v=Ltgm4nZxDZQOldalak

2015. július 12., vasárnap

Kuglóf kelt tésztából

(glutén- és laktózmentes)

25 dkg Glutenix foszlós kalács sütőkeverék
2 ek mandulaliszt
2 tojás sárgája
2 ek kókuszolaj
1/2 csomag szárított élesztő + 1 ek cukor
2 dl laktózmentes tej
őrölt szegfűszeg
őrölt fahéj
cukrozott narancs- és citromhéj
rumaroma

Bevonathoz:                                                                                    
10 dkg gm. tortabevonó + 2 ek kókuszolaj

Az élesztőt kevés langyos tejjel és egy evőkanál cukorral 
felfuttattam. A hozzávalókból galuska állagú tésztát kevertem, legvégül tettem hozzá a citrom és narancshéjat. Kókuszolajjal kikenet, rizsliszttel kiszórt kuglófformába tettem és duplájára kelesztettem.  180 fokon megsütöttem.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztottam, a kókuszolajjal elkevertem és a kihűlt kuglófra öntöttem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése